Френският президент Еманюел Макрон обвини Русия, че е сила, която дестабилизира Африка.

...
Френският президент Еманюел Макрон обвини Русия, че е сила, която дестабилизира Африка.
Коментари Харесай

Макрон: Русия дестабилизира Африка

Френският президент Еманюел Макрон обвини Русия, че е " мощ, която дестабилизира Африка ". Той изрази страдание, че изборът на Москва " не играе удобна роля за интернационалната общественост ", по време на изявление за френските медии в коридорите на срещата на върха в Париж.

" Това е мощ, която дестабилизира Африка чрез частни военни формирования, които идват, с цел да се занимават с грабителство и зверства против цивилното население ", сподели президентът, като уточни, че " това е документирано от Организация на обединените нации в Централноафриканската република посредством присъединяване на формированията на Вагнер ".

Според него " Русия по лична воля се е сложила в обстановка, в която към този момент не зачита интернационалното право, в която още веднъж се е трансформирала в една от единствените колониални сили на 21-ви век, водейки имперска война против своя комшия - Украйна ".

Ако руският президент му се обади на следващия ден? " Разбира се, че ще подвигна ", увери въпреки всичко Еманюел Макрон. " Ако ми се обади, с цел да ми предложи нещо, ще го изслушам, тъй като Франция постоянно е била съдействаща и посредническа мощ ". Но той направи уточнението, че " възобновяването на разговора е допустимо единствено в случай че се съблюдава интернационалното право, което само ни разрешава да живеем в мир ".

Той също по този начин повтори, че самият той " няма причина да се обажда на Владимир Путин през днешния ден ", в разгара на украинската контраатака. " Надявам се, че ще пристигна време за преговори при изискванията на Украйна ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР